tomatens.blogg.se

2014-02-28
18:55:27

10 tips hur du får fler besökare till din blogg.

1. Stava rätt. Särskriv inte. Är detta svårt av olika anledningar, skriv dina inlägg i word istället och ha stavningskontrollen på. Word kan även användas för att hitta synonymer om ordförrådet är litet. Skriv snyggt uppställt och glöm inte bort radbrytningar. Centrera inte. Använd dig av fetstil och kursivt där det passar för att skapa ett bra och varierat flow. Det ska vara lätt att läsa och absolut inte plottrigt. Öva på att skriva mer målande och kreativt. Att bara sakligt beskriva händelser blir ofta tråkigt. 2. Var aktiv. Kommentera mycket och ofta i andras bloggar. Men var relevant och håll dig till ämnet. (alltså inget spam typ "hej, fin blogg!"). Se till att du syns. Skriv på ett sätt som gör andra nyfikna på vem du är. Delta i diskussioner. Våga tycka. 3. Svara på kommentarerna du får. Då blir kontakten personlig och läsaren känner sig uppskattad och sedd. Då återkommer de. Det är dessutom svårt att ogilla någon man har en relation till. 4. Uppdatera ofta. Om det inte finns något nytt har läsarna ingen anledning att återkomma. Uppdateringar lockar nya läsare och håller kvar gamla. Tänk dock på att inte uppdatera för ofta för du vill ge dina läsare chansen att hänga med. Varva allvar med trams. Korta inlägg med långa. 5. Var passionerad om det du skriver om. Skriv om sånt som är intressant för dig och skriv från hjärtat. Då blir det intressant för andra också. Skriv om sånt som engagerar och berör. Människor vill bli upprörda, provocerade, arga, glada, inspirerade. Väck känslor. Du behöver inte vara kontroversiell eller skriva om saker för sakens skull. Men du bör känna för det du skriver om. 6. Glöm inte bort bilder. Bara text är tråkigt men ta helst egna bilder. Då blir det mer personligt och läsaren uppskattar att få en inblick i vem du verkligen är. Du behöver inte visa ditt ansikte eller andras om du vill behålla lite anonymitet, var kreativ! Är det till exempel en kaffekopp du vill visa ta en bild på din egen. Motstå frestelsen att googla. Bilderna ska givetvis vara relevanta till inlägget. 7. Ha gärna en följetong. Nåt återkommande ämne eller händelser i ditt liv som får dina läsare att vilja komma tillbaka för att veta och se mer. Men undvik cliff hangers. 8. Var genuin. Kompromissa inte med det. Är du det så blir det du skriver genuint och ärligt. Sånt märks. 9. Länka ofta till andra bloggare. Networka. Skaffa kontakter och relationer på nätet. 10. Var personlig. Var privat och utelämnande när du ändå är igång för är det något som för människor nära så är det just mänsklighet. Våga vara människa, på gott och ont och stå för det. Känns det pinsamt att skriva om? Då ska du verkligen skriva om det. Det är förlösande och får dina läsare att släppa på garden. Men gränsen är hårfin mellan att dela med sig och att sälja sig själv. Det är bra att ha gränser, att behålla lite för sig själv. Ha integritet.
Kommentarer:
2014-03-01 @ 14:16:09

bra tips:)

- ja:)

2014-03-01 @ 14:31:45

Ha en fin dag! :)

Svar: hoppas du också får en fin dag :)
Tomaten

2014-03-01 @ 16:11:17

Det där med integritet är jätte viktigt! Allt man visar på bloggen utgör givetvis inte hela ens liv, speciellt när man bedriver en väldigt personlig blogg. Man måste lära sig att välja bort saker och ting som man inte vill visa. Det kanske uppenbart inte är hemligheter. Men något måste man kunna ha för sig själv.

Det man bloggar om, särskilt vad man skriver. Måste man kunna stå för. När det gäller min blogg vill jag kunna titta på mina inlägg efter några år och tycka det är roligt att läsa det. Inget ska vara pinsamt i efterhand eller "det där vill jag nog ta bort".

Kram

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: